Esther den Hollander Passchier in het raam Buro Dapper & Co

Buro Dapper & Co

Integratieve Kindertherapie, kortdurende psychotherapie voor kinderen van 4 tot 12 jaar, jongeren van 13 tot 23 jaar en hun ouders, die op een bepaald moment in hun leven extra hulp kunnen gebruiken.

Vroeger was je vast fan van een superheld of een persoon dat tegen de boeven vocht met een zwaard en cape of superkracht. Of dacht je aan je vader of moeder die je van alles zou redden? Het is een hele klus om dap…

Lees verder

Integratieve Kindertherapie, kortdurende psychotherapie voor kinderen van 4 tot 12 jaar, jongeren van 13 tot 23 jaar en hun ouders, die op een bepaald moment in hun leven extra hulp kunnen gebruiken.

Vroeger was je vast fan van een superheld of een persoon dat tegen de boeven vocht met een zwaard en cape of superkracht. Of dacht je aan je vader of moeder die je van alles zou redden? Het is een hele klus om dapper te zijn. ‘Dapper zijn’ houdt niet in dat je met slechteriken of een vuurspuwende draak hoeft te vechten. Het betekent: het nemen van risico’s, iets nieuws proberen, niet bang zijn dat er iets mis zal gaan. Dapper zijn is niet een gebrek aan angst, maar weten dat je er grip op kunt krijgen. Elke dag heb je mogelijkheden om een beetje meer dapper te zijn. Als je het stap voor stap doet, zal het veel makkelijker voor je zijn. Graag help ik jou daar mee!

Ik ben Esther den Hollander Passchier, integratief kindercounselor en integratief KinderTherapeut in opleiding.

Ik heb een eigen praktijk: Buro Dapper & Co. Daar verwelkom ik kinderen, ouders en jongeren. Ik stimuleer het realiseren van eigen geluk, daar waar nodig. Voor mij is integratieve kindertherapie een prachtige manier om te ervaren hoe kinderen op hun eigen manier grip hervatten op hun leven.

Kinderen hebben een eigen taal, een eigen wijze van uitdrukken, die vaak anders is dan wat volwassenen denken te zien en te horen. Ik stel kinderen centraal in de kindsessie. Kinderen hebben een goede reden om te doen zoals zij doen. Zij beschikken over eigen wijsheid en dat stelt hen in de mogelijkheid hun eigen unieke weg te volgen. Op zijn tijd hebben zij daar hulp bij nodig. Ik stel ouders in de mogelijkheid om die taal te leren, zodat ouders begrijpen hoe je de gedragingen van je kind kunt herkennen als signalen en wensen van binnenuit.

Mijn nieuwsgierigheid wordt geprikkeld als ik met kinderen en ouders werk. Door het kind te stimuleren om zijn/haar 'beste mezelf' te leren kennen, kan het kind dicht bij zichzelf blijven. En ouders begeleid ik tot liefdevolle ouders en werken in gedeeld ouderschap. Ik beleef hier veel plezier. Door het kind te zien als inspiratiebron, is het mogelijk dat zij zichzelf weer laten stralen en sprankelen. Zij geven mij toegang tot de schatten die in hen verborgen liggen. Het maakt mij blij, dit geeft voldoening en kracht. Het is hetgeen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik laat mij iedere dag inspireren en geniet ondertussen van de ontdekkingsreis van elk kind en ouder.

Lees minder

Locatie