Start Noordwijk Healthy Life website

Noordwijk, 7 oktober 2021

Start Noordwijk Healthy Life website


Precies een jaar nadat de gemeente Noordwijk het predicaat ‘Heilzame zeebadplaats’ heeft ontvangen van de ESPA (European Spas Association), is vandaag in Streekmuseum Veldzicht de website Healthy Life gelanceerd door wethouder Roberto ter Hark en directeur-bestuurder van Noordwijk Marketing Quirine Kamphuisen. Healthy Life is een website waar het zorgaanbod van de gehele Duin en Bollenstreek overzichtelijk wordt getoond en waarop ook de eerste concrete healthy arrangementen worden aangeboden. De website is mede gefinancierd door de KHN en de Economic Board Duin en Bollenstreek.

De heilzame elementen die van nature aanwezig zijn in het zeewater, de lucht en het klimaat en de veelzijdige faciliteiten hebben Noordwijk het predicaat opgeleverd. Roberto ter Hark: ‘De erkenning een jaar geleden was een prachtige mijlpaal, maar is vooral de start geweest voor de verdere ontwikkeling van Noordwijk en omgeving naar gezonde en energieke bestemming. Dat doen we met elkaar, de ondernemers, de verenigingen, de inwoners, Noordwijk Marketing en de gemeente. Zodat we hier in Noordwijk het hele jaar door gezond kunnen genieten.

De realisatie van de website Healthy Life en de healthy arrangementen is hierin een grote stap voorwaarts. Quirine Kamphuisen: ‘Ik ben enorm trots, want het is echt uniek wat we vandaag hebben neergezet. Een platform waar je op thema het zorgaanbod in de Duin en Bollenstreek vindt dat je helpt om concreet te werken aan een gezonde leefstijl, beschikbaar voor bewoners en bezoekers. Dit is een hele belangrijke en mooie basis voor nieuwe stappen.’ Zo kun je vanaf vandaag op de website Healthy Life ook het actieve Boost arrangement of het ontspannende Wellness arrangement boeken voor een weekend of midweek met drie overnachtingen. Het betreft hier een pilot van zes maanden waar een tiental accommodaties en diverse zorgaanbieders, verenigingen en culturele instellingen aan meewerken. De arrangementen zijn zo opgebouwd dat er naast het programma ook volop ruimte is om te genieten van de rust, de natuur, cultuur en al het moois in Noordwijk.

Onderdeel van de arrangementen is een theeproeverij bij Streekmuseum Veldzicht waar de Noordwijkse kruiden een grote rol in spelen. Vandaag gaven de vrijwilligers hiervan een smakelijk voorproefje. Ondertussen zijn er ook speciale kruidenmelanges ontwikkeld en te koop in VVV Noordwijkerhout om thuis te genieten van thee met Noordwijkse heilzame kruiden. En via Spotify kan iedereen daarbij de speciaal samengestelde playlist ‘Feeling good in Noordwijk’ beluisteren.

Bekijk hier de website: Healthy Life
Beluister de playlist ‘Feeling good in Noordwijk

===========================================================================================================================================

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicole van Lieshout, 06-13196128 of vanlieshout@noordwijk.info. Op de foto wethouder Roberto ter Hark en directeur-bestuurder van Noordwijk Marketing Quirine Kamphuisen. Foto: Willem Krol.